Over ons


Wij zijn Gerard en Linda Laagland Winder-Tijdeman. We hebben net ons zilveren jubileum feestje gevierd en zijn de trotse ouders van 4 zonen.


Gerard is zijn loopbaan ooit begonnen als werknemer van de Koninklijke Hoogovens dat tegenwoordig Tata Steel heet. Wat dichter bij huis heeft hij geruime tijd bij scheepswerf Visser gewerkt dat tegenwoordig scheepswerf Damen heet. Daarna heeft hij als klusbedrijf het interieur van het aquarium van Fort Kijkduin gemaakt, waarna de zorg pas begon te lonken. 10 jaar heeft Gerard gewerkt bij de Stichting Dak en Thuislozen Opvang en nu werkt hij inmiddels 3 jaar als docent Groen op Praktijkschool de Pijler. De hobby's van Gerard zijn knutselen aan fietsen, klusjes in huis als behangen en dergelijke. Hij kan er erg van genieten als de boel weer opknapt. Vissen op makrelen in de zomer het liefst vanaf een bootje om de vissen daarna te roken; dat is ook echt zijn ding. Veel mensen vragen hem om de gevangen makrelen voor hen te roken.


Linda is als 18-jarige begonnen als verpleegkundige in het Gemini Ziekenhuis. Vervolgens is Noorderhaven met tussenpozen haar werkplek geweest en heeft ze ruim de tijd genomen om de kinderen op te voeden. Pas later is ze begonnen aan de PABO en gaf enige jaren les op de basisschool en ook Praktijkschool de Pijler is een jaar haar werkgever geweest. Haar hobby's zijn voorlezen, fietsen; ze mag graag op fietsvakantie gaan; iets waar wij als gezin vaak hebben ondernomen. (Echt family building!) Ze mag graag haar eigen kleding maken, maar gunt zich daartoe iets te weinig tijd. Verder mag ze graag lange stukken wandelen met de hond. Zingen en gitaar spelen zijn ook nog hobby's.


Alle zonen werken in de binnenvaart.


Robert, de oudste heeft samen met Gerbrand en Karsten een eigen bedrijf: Sea Service Den Helder. Ze zijn de eigenaar van een kotter waarmee gevist kan worden op zee, maar in de praktijk komen ze daar weinig aan toe. Als Kapitein in de binnenvaart wordt hij zo vaak ingehuurd dat voor uitjes op zee weinig tijd overblijft. Vanaf september zullen we hem een half jaar moeten missen omdat hij een half jaar naar de bijbelschool gaat waarvan hij 3 maanden in Indonesië zal zijn.


Gerbrand is een vaste kracht binnen Op Adelaasrvleugelen. Hij doet de dagbesteding in "de stal" en staat altijd klaar als er een technisch probleem moet worden opgelost. Daarnaast is Gerbrand de spil waar het bedrijf met zijn broers om draait. Gerbrand regelt het werk en is de administratie en zijn broers werken daadwerkelijk op een schip. Hij woont op dit moment samen met zijn broer Robert, maar heeft ook hele spannende plannen. Wordt vervolgd...


Jafeth is getrouwd met Serena. Zijn hebben 3 dochters waarvan de oudste al bijna naar de basisschool gaat.


Karsten is 20 jaar en is als stuurman/schipper een veel gevraagde opstapper. Hij woont nog helemaal thuis en is een fervent visser. Zowel aan zee als het vissen op snoek of karper zijn voor hem grote uitdagingen. Soms overnacht hij aan de waterkant in een tentje.


Al sinds het begin van ons huwelijk was ons huis een plaats waar veel jonge mensen voor langere of kortere tijd een plekje vonden. We zijn gewend om wat in te schikken en een ander te laten meedoen in ons gezin. Hierdoor hebben wij geleerd dat ieder mens waardevol is en uniek. Natuurlijk was niet elke 'gast' de meest ideale aanvulling in ons gezin, maar doordat we elkaar beter hebben leren kennen, hebben we wel geleerd dat die ander in zijn anders zijn mooie, nieuwe en bijzondere dingen in een ander omhoog kan halen. Daarnaast is oefenen in geduld en zelfbeheersing ook niet verkeerd om te leren. Met de meeste kinderen / jongeren die in de loop der tijd bij ons hebben gewoond hebben we nog meer of minder contact.


Onze eigen kinderen waren overigens ook niet bepaald lieverdjes. We hebben heel wat meegemaakt met deze schatjes en zijn heel dankbaar dat we hebben mogen leren wat we hebben geleerd, omdat die kennis en ervaring ontzettend waardevol is gebleken.